4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Tagliatelle met spinazie en zalm

Tagliatelle met spinazie en zalm

ingrediënten


15 min
4 personen
1 stukje oude kaas
200 gram gerookte zalmsnippers
200 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

200 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

200 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

250 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

300 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng circa 1,5 liter water aan de kook. Schenk 2-3 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de spinazie tot deze slinkt. Schep de spinazie op een snijplank en hak hem fijn.
  • 2 Maak de wok schoon, schenk er opnieuw 2-3 eetlepels olie in en roerbak de paprika en ui tot de ui goudbruin kleurt.
  • 3 Rasp boven de wok de schil van de schoongeboende citroen dun af. Zet de tagliatelle op met het kokende water, roer om en kook de pasta beetgaar.
  • 4 Schep de spinazie, roomkaas en gerookte zalm in de wok, voeg circa 50 ml pastakookwater toe en verwarm het geheel al roerend, zodat de roomkaas smelt en aan de kook komt.
  • 5 Giet de tagliatelle af. Verdeel de tagliatelle over 4 diepe borden, verdeel de spinaziesaus erover en strooi er wat versgeraspte oude kaas over. Snijd het stukje citroen in vier puntjes en leg op elk bord een puntje citroen. Garneer eventueel met verse basilicum.

bereidingstip

Door de gerookte zalm is het gerecht zout genoeg, voeg dit dus niet extra toe.

wijnadvies

Een mooie, droge Italiaanse witte wijn is hier bijna vanzelfsprekend. U kunt ook kiezen voor een Santa Balera sauvignon blanc-chardonnay of een Park Estate semillon-chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 685 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 30 gram