- 1 Breng circa 1,5 liter water aan de kook. Schenk 2-3 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de spinazie tot deze slinkt. Schep de spinazie op een snijplank en hak hem fijn.
- 2 Maak de wok schoon, schenk er opnieuw 2-3 eetlepels olie in en roerbak de paprika en ui tot de ui goudbruin kleurt.
- 3 Rasp boven de wok de schil van de schoongeboende citroen dun af. Zet de tagliatelle op met het kokende water, roer om en kook de pasta beetgaar.
- 4 Schep de spinazie, roomkaas en gerookte zalm in de wok, voeg circa 50 ml pastakookwater toe en verwarm het geheel al roerend, zodat de roomkaas smelt en aan de kook komt.
- 5 Giet de tagliatelle af. Verdeel de tagliatelle over 4 diepe borden, verdeel de spinaziesaus erover en strooi er wat versgeraspte oude kaas over. Snijd het stukje citroen in vier puntjes en leg op elk bord een puntje citroen. Garneer eventueel met verse basilicum.
bereidingstip
Door de gerookte zalm is het gerecht zout genoeg, voeg dit dus niet extra toe.
wijnadvies
Een mooie, droge Italiaanse witte wijn is hier bijna vanzelfsprekend. U kunt ook kiezen voor een Santa Balera sauvignon blanc-chardonnay of een Park Estate semillon-chardonnay.