4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Tagliatelle met noten-tomatenpesto

Tagliatelle met noten-tomatenpesto

ingrediënten


20 min
4 personen
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

450 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 takjes verse tijm

dit product is niet beschikbaar

1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

50 gram zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de sjalot circa 4 minuten.
  • 2 Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut. Voeg de tomatenpuree toe en roer 1 minuut om. Laat dit mengsel afkoelen.
  • 3 Breng ruim water met zout aan de kook voor de pasta. Doe het sjalot-tomatenmengsel in een maatbeker samen met de zongedroogde tomaten, walnoten, peterselie, tijmblaadjes, olie, zout en versgemalen peper. Maal met een staafmixer tot een pesto. Kook de tagliatelle beetgaar.
  • 4 Serveer de pasta met de pesto en wat vers geraspte Parmezaanse kaas.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 875 kcal
vet 55 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 22 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr