4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Tagliatelle met garnalen, knoflook en peperoncini

Tagliatelle met garnalen, knoflook en peperoncini

ingrediënten


20 min
4 personen
chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels mascarpone

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 gedroogde chilipepers
4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

300 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Kook de tagliatelle beetgaar. Spoel de garnalen onder koud water en laat goed uitlekken. Dep droog met keukenpapier en bestrooi met zout. Verhit de olie en boter op de laagste stand tot de boter niet meer bruist en voeg de knoflook en pepertjes toe.
  • 2 Neem de pepertjes na 1 minuut uit de pan en voeg de garnalen toe. Roerbak de garnalen 2 minuten op middelhoge stand en besprenkel met een beetje citroensap. Zet de warmtebron lager en roer de mascarpone erdoor. Breng verder op smaak met citroensap, zout en peper. Laat goed heet worden, maar niet koken.
  • 3 Giet de tagliatelle af en schep door de saus. Serveer in warme diepe borden en bestrooi naar smaak met citroenrasp en chilipeper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 510 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 31 gram