4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht, hoofdgerecht
home recepten Tagliatelle met courgette, tomaat en mozzarella

Tagliatelle met courgette, tomaat en mozzarella

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel groene pesto

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rode pesto

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar

125 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

2 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kruis de vleestomaten in, leg ze even in heet water, pel ze en snijd ze in blokjes. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • 2 Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan. Roerbak de courgettes in 4 minuten.
  • 3 Voeg de tomaten en knoflook toe en bak ze even mee. Giet de tagliatelle af en laat goed uitlekken.
  • 4 Schep de uitjes, mozzarella, pesto en tagliatelle door de courgettes en tomaten.
  • 5 Lekker met een groene salade.

bereidingstip

Schep 1 eetlepel gehakte olijven door dit gerecht. . Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Op zijn Italiaans als voorafje geserveerd vraagt dit zonnige gerecht om een frisse maar volle witte of roséwijn. Als hoofdgerecht zal het ook met een frisse rode Italiaan combineren.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 585 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 85 gram
eiwit 22 gram