4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Tagliatelle met courgette en peterseliepesto

Tagliatelle met courgette en peterseliepesto

ingrediënten


20 min
4 personen
rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

125 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

150 gram pecorinokaas

dit product is niet beschikbaar

300 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de pasta beetgaar en giet af.
  • 2 Pureer voor de peterseliepesto de peterselie met de walnoten, knoflook, rode peper, 50 gram van de pecorino en 2 eetlepels citroensap. Voeg een scheutje olijfolie toe.
  • 3 Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de courgetteblokjes 2-3 minuten. Schep de courgette, citroenrasp en peterseliepesto door de pasta. Bestrooi met de rest van de kaas.
  • 4 Lekker met een tomatensalade.

bereidingstip

Vervang de pecorino in dit recept door Parmezaanse kaas.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 900 kcal
vet 59 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 26 gram