- 1 Kook de bloemkoolroosjes in de bouillon in 3-4 minuten beetgaar. Giet ze af en vang de bouillon op. Kook de tagliatelle in de bouillon.
- 2 Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Houd de helft van de bloemkoolroosjes apart. Pureer de rest van de bloemkool met de ui, knoflook, kookroom, een scheutje bouillon, nootmuskaat en peper.
- 3 Verhit de rest van de olie en bak hierin de tomaatjes en salie. Schep de saus en bloemkool door de tagliatelle.
- 4 Verdeel de tomaatjes en salie erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
bereidingstip
Vervang de salie in dit recept door basilicum.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.