4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Tagliatelle met auberginesaus

Tagliatelle met auberginesaus

ingrediënten


20 min
4 personen
50 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

400 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter olie

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de aubergines in plakken van 1 cm en snijd deze plakken in kleine dobbelsteentjes.
  • 2 Doe ze in een vergiet en bestrooi ze met zout. Schep goed door en laat dit een half uur staan. Spoel de blokjes af en droog ze in een schone doek.
  • 3 Breng een grote pan water met zout aan de kook.
  • 4 Verwarm de olie in een hapjespan en bak hierin de aubergineblokjes lichtbruin.
  • 5 Voeg de ui en de knoflook toe en bak nog een paar minuten mee.
  • 6 Voeg de tomatenpuree en -blokjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat de saus onafgedekt circa 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar en giet af. Schep de tagliatelle door de saus en serveer met geraspte kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate