4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Taco’s met kabeljauw, bonensalsa en guacamole

Taco’s met kabeljauw, bonensalsa en guacamole

ingrediënten


20 min
4 personen
1 tomaat

dit product is niet beschikbaar

250 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

8 tacoschelpen

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 blikje mais

dit product is niet beschikbaar

400 gram zwarte bonen

dit product is niet beschikbaar

400 gram kidneybonen

dit product is niet beschikbaar

4 diepvrieskabeljauwfilets
4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Mexicaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de Mexicaanse kruiden met de zonnebloemolie. Bestrijk de kabeljauwfilets met deze olie en laat even staan.
  • 2 Meng de bonen, mais en bosui met de rasp en het sap van een halve limoen. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verhit een koekenpan en bak hierin de kabeljauwfilets met de marinade in circa 5 minuten rondom gaar en goudbruin. Bak de tacoschelpen af in de oven.
  • 4 Prak in een kommetje de avocado met de helft van de crème fraîche en de tomaat. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Serveer de tacoschelpen met de vis, bonensalsa, guacamole en de overige crème fraîche. Snijd de overige limoen in partjes en serveer erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 750 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 33 gram