6 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Taartjes met koffiemousse en gember

Taartjes met koffiemousse en gember

ingrediënten


20 min
6 personen
6 kleine taartschelpen

dit product is niet beschikbaar

1 eiwit

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gemberbolletje op siroop

dit product is niet beschikbaar

50 gram melkchocolade

dit product is niet beschikbaar

75 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels oploskoffie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de koffie en kaneel met de slagroom.
  • 2 Klop deze slagroom vervolgens met de suiker stijf en zet in de koelkast.
  • 3 Smelt de chocolade met de gember au bain-marie en laat al roerend afkoelen.
  • 4 Klop het eiwit met een snufje zout stijf in een brandschone kom.
  • 5 Schep eerst de chocolade en dan het eiwit voorzichtig door de slagroom.
  • 6 Schep de mousse in de gebakschelpjes en laat nog circa 30 minuten opstijven.
  • 7 Bestrooi de taartjes eventueel met wat poedersuiker of geraspte chocolade.

bereidingstip

Je kunt de mousse ook als dessert in een kopje serveren met een toefje slagroom en een langwerpig koekje als lepel.

wijnadvies

Gonzalez cream sherry


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 310 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 3 gram