6 personen
uitdagend
35 min.
voorgerecht
home recepten Taartje van zalmmousse

Taartje van zalmmousse

ingrediënten


35 min
6 personen
1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

4 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse dille

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zure room

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mayonaise

dit product is niet beschikbaar

450 gram rode zalm

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

6 (ramequin)bakjes

keukenmachine

  • 1 Zet de kleine ronde (ramequin)bakjes klaar. Snijd de komkommer in de lengte in 6 dunne plakken. Bestrijk de binnenkant en bodem van de bakjes dun met olie. Leg dan een plak komkommer tegen de binnenwand en druk deze aan.
  • 2 Verwijder de graten en velletjes van de zalm. Pureer de zalm met behulp van een keukenmachine. Roer de mayonaise, zure room, het citroensap, de cayennepeper en de dille erdoorheen.
  • 3 Week de gelatineblaadjes enkele minuten in koud water. Knijp het vocht uit de zacht geworden blaadjes.
  • 4 Verhit ca. 2 eetlepels water in een steelpan en los de gelatineblaadjes hierin op. Giet dit bij het zalmmengsel en roer goed door elkaar.
  • 5 Verdeel het zalmmengsel over de bakjes en zorg dat de komkommer tegen de binnenkant op zijn plaats blijft zitten.
  • 6 Laat de bakjes met zalmmousse afgedekt met folie in de koelkast enkele uren opstijven.
  • 7 Plaats de bakjes met de moussekant op een bord. Stort de vulling op het bord. Garneer de zalmmousse met enkele kappertjes en eventueel een takje dille. Eet hier warme toast bij.

wijnadvies

Dit vissige gerecht vraagt om een frisse, fruitige en verfijnde witte wijn: een Elzasser riesling! Overigens ook heel lekker als aperitief.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 195 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 19 gram