gemiddeld
25 min.
tussendoortje

Taaitaai

ingrediënten


25 min
glazuurstift

dit product is niet beschikbaar

175 milliliter honing

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel speculaaskruiden

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels gestampte muisjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

300 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

deegroller

uitsteekvormpje

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot circa 1 cm dik.
  • 2 Steek met de steker poppetjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat. Bestrijk licht met de losgeklopte eidooier.
  • 3 Bak in het midden van de oven in 13-14 minuten gaar. Laat afkoelen en versier de taaitaai eventueel met glazuurstiften.

bereidingstip

Maak voor dit recept zelf glazuur van 5 eetlepels poedersuiker en 1 eetlepel limonadesiroop en spuit lijntjes met een cornetje, een spuitzakje gevouwen van bakpapier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 150 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 4 gram