4 personen
eenvoudig
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Syllabub met kaneel

Syllabub met kaneel

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram pecannoten
300 gram slagroom
theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

20 milliliter sinaasappellikeur
20 milliliter vieux
20 milliliter cognac
80 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng 100 ml witte wijn of 80 ml witte wijn en 20 ml cognac, vieux of sinaasappellikeur met 4 eetlepels witte basterdsuiker en 1/2 theelepel kaneelpoeder. Roer tot de suiker is opgelost.
  • 2 Giet er al kloppend met de mixer 300 ml ongeklopte slagroom in een straaltje bij. Klop het mengsel op lage snelheid tot het dik is en in zachte pieken blijft staan.
  • 3 Schep de syllabub in 4 glazen en zet ze tot gebruik in de koelkast.
  • 4 Garneer met geroosterde pecan- of pistachenootjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 4 gram