gemiddeld
30 min.
lunch, klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Sushi-balletjes met avocado en maanzaad

Sushi-balletjes met avocado en maanzaad

ingrediënten


30 min
50 gram sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

50 gram maanzaadjes
1 theelepel geraspte mierikswortel

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

3 theelepels suiker

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

400 gram sushirijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  • 2 Verwarm de azijn met de suiker en een snuf zout en laat afkoelen.
  • 3 Snijd intussen het vruchtvlees van de avocado en de komkommer in zeer fijne blokjes. Meng de blokjes in een kom met de mierikswortel.
  • 4 Besprenkel de rijst met de azijndressing en verdeel in 4 gelijke porties. Rol met vochtige handen balletjes van de porties rijst.
  • 5 Duw de balletjes tussen de handen plat en leg in het middel een kwart van de avocadovulling erop. Duw de rijst weer rustig om de vulling en rol met een vochtige hand tot een ronde bal.
  • 6 Strooi het maanzaad in een diep bord en rol de sushi-ballen erdoorheen. Laat afgedekt rusten in de koelkast of serveer direct. Lekker met gebraden kipfilet en komkommersalade.

bereidingstip

Vervang de sushirijst in dit recept eventueel door dessertrijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 11 gram