4 personen
gemiddeld
45 min.
voorgerecht, hoofdgerecht
home recepten Surinaamse pindasoep met bananenballetjes

Surinaamse pindasoep met bananenballetjes

ingrediënten


45 min
4 personen
4 bananen

dit product is niet beschikbaar

4 bakbananen
1 pot pindakaas
4 takjes bladselderij

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

5 piment
1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte ontbijtspekblokjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram drumsticks

dit product is niet beschikbaar

500 gram kippenbouten

dit product is niet beschikbaar

3 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 grote ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui en de tomaat. Voeg de kip en spekblokjes toe en bak 5 minuten. Blus af met de bouillon.
  • 2 Voeg de pimentkorrels, laurier en de helft van de selderij toe en kook zachtjes 30 minuten. Meng in een pannetje de pindakaas met een scheut warme bouillon.
  • 3 Kook de bakbananen 15 minuten in water. Laat afkoelen en stamp ze fijn. Vorm met vochtige handen balletjes ervan. Meng het pindakaasmengsel door de soep en kook zachtjes 5 minuten.
  • 4 Schep de kip uit de soep en haal deze van het bot. Roer het kippenvlees, de overige selderij en de bananenballetjes door de soep. Warm even mee en verwijder de laurierblaadjes voor het serveren.

bereidingstip

Gewonen bananen hoef je van tevoren niet te koken voor dit recept. . Vervang de pimentkorrels door een snufje kruidnagel­poeder, kaneel en noot­muskaat. . Serveer de balletjes apart erbij met witte rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1150 kcal
vet 82 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 55 gram