- 1 Snijd het bot uit de karbonade. Bestrijk het vlees met de olie, bestrooi met zout en peper en bak het in een hete koekenpan 2-3 minuten per kant. Zet het apart.
- 2 Bestrooi de kipreepjes met zout, peper en vijfkruidenpoeder en laat even intrekken.
- 3 Kook de eiermie beetgaar en giet af. Meng er 2 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel ketjap manis, de helft van de knoflook en het bouillonblokje door.
- 4 Verhit de rest van de olie in een wok en fruit hierin de ui en de rest van de knoflook. Voeg de kip toe en bak deze 2-3 minuten mee.
- 5 Schep de tomatenpuree en prei erdoor en bak 1-2 minuten.
- 6 Roer de rest van de sojasaus en ketjap manis erdoor en laat iets indikken.
- 7 Schep de eiermie erdoor en bak tot deze warm is.
- 8 Snijd de karbonades in dunne reepjes. Schep de bladselderij door de bami en serveer met de vleesreepjes erop.
bereidingstip
Neem in plaats van vijfkruidenpoeder een mengsel van een mespuntje gemberpoeder, een mespuntje gemalen koriander (ketoembar) en een snufje van elk van deze drie specerijen: kaneel, kruidnagelpoeder en gemalen komijn (djinten).