gemiddeld
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Surf & turf-spies met paprikadip

Surf & turf-spies met paprikadip

ingrediënten


25 min
stokbrood

dit product is niet beschikbaar

1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

75 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

75 gram gerookte amandelen
300 gram geroosterde rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram cocktailgarnalen

dit product is niet beschikbaar

400 gram biefstukken

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

10 satéprikkers

staafmixer

grillpan

  • 1 Bestrooi de biefstuk met zout en peper. Rijg steeds 3 vleesblokjes afgewisseld met garnalen aan de prikkers. Meng de olijfolie met de knoflook en bestrijk de spiesjes ermee.
  • 2 Pureer de paprika’s met de olie uit de pot, amandelen, komijn, azijn, zout en peper met een staafmixer tot een dip.
  • 3 Rooster de spiesjes 2 minuten per kant in een hete grillpan. Leg de spiesjes op een bord en bestrooi met de bosui. Serveer met de paprikadip en stokbrood.

bereidingstip

Deze spies smaakt ook lekker met een citroendip van mayonaise of crème fraîche met gehakte peterselie, citroenrasp, -sap, gesnipperde sjalotjes en augurk.

wijnadvies

Schenk een Argentijnse Casa de Campo Shiraz-Malbec bij deze spies. Dankzij zijn krachtige smaak van donker fruit past deze wijn er prima bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 235 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 18 gram