4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Superzachte aardappelvenkelpuree

Superzachte aardappelvenkelpuree

ingrediënten


30 min
4 personen
nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 kleine venkelknollen
4 eetlepels extra vergine olijfolie

dit product is niet beschikbaar

800 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappelen in ruim water met zout gaar in circa 20 minuten.
  • 2 Verwarm tegelijkertijd de olijfolie in een koekenpan en smoor hierin de venkel met de knoflook in circa 15 minuten zacht. Breng dit op smaak met zout en peper.
  • 3 Giet de aardappelen af en laat ze even uitstomen.
  • 4 Pureer ze in een pureeknijper of met een stamper en giet de warme olijfolie van de venkel erbij.
  • 5 Klop de melk erdoor en breng de puree verder op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • 6 Schep ten slotte de venkel en knoflook erdoor en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 5 gram