4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Sukadevlees met koek en appel

Sukadevlees met koek en appel

ingrediënten


20 min
4 personen
330 milliliter blond bier

dit product is niet beschikbaar

1 snee ontbijtkoek

dit product is niet beschikbaar

1 grote ui

dit product is niet beschikbaar

2 zoetzure appels

dit product is niet beschikbaar

75 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kruidnagelpoeder

dit product is niet beschikbaar

350 gram sukadelapjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

appelboor

  • 1 Wrijf de sukadelapjes in met zout, peper en kruidnagelpoeder. Verhit de helft van de boter in de braadpan.
  • 2 Bak het vlees in circa 10 minuten bruin. Schil 1 appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukken.
  • 3 Voeg de ui, de appelstukken, de ontbijtkoek en het bier aan het vlees toe. Laat dit met het deksel op de pan circa 2 uur zachtjes stoven.
  • 4 Was de andere appel, boor het klokhuis eruit en snijd de appel in 8 plakken.
  • 5 Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de appelplakken 2 minuten. Keer de plakken halverwege voorzichtig.
  • 6 Leg de sukadelapjes op de borden.
  • 7 Schep iets van het stoofvocht, eventueel gepureerd, erover en leg de appelplakken er dakpansgewijs op. Verdeel de peterselie erover.

bereidingstip

Lekker met gekookte aardappels en sperziebonen.

wijnadvies

Zo’n beetje alle wat stevigere rode wijnen zijn een goede keuze: van Côtes du Rhône tot Corbières, van Cabernet Sauvignon (van Indomita) tot Tango Duo en van Yellow Tail Shiraz tot Danie de Wet Pinotage.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 20 gram