4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Sukade met ovengebakken chips van zoete aardappel

Sukade met ovengebakken chips van zoete aardappel

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 grote zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter runderfond
2 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

2 takjes verse tijm

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 sukadelapjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

ovenvaste braadpan

  • 1 Verwarm de oven voor op 150°C. Verhit de boter in een ovenvaste braadpan. Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en versgemalen peper en bak de lapjes om en om bruin.
  • 2 Neem het vlees uit de pan en voeg de ui, kruiden en specerijen toe. Bak dit circa 5 minuten op een lage stand en voeg de runderfond en wijn toe.
  • 3 Leg het vlees terug in de pan en breng langzaam aan de kook. Leg het deksel op de pan en zet de pan minimaal 2,5 uur in de oven (of op het fornuis, met een vlamverdeler en op een lage stand).
  • 4 Hussel de aardappelschijfjes om met de olijfolie, rozemarijn en wat grof zout en spreid ze uit op de bakplaat. Bak ze de laatste 30-40 minuten van de stooftijd mee in de oven.
  • 5 Neem het vlees uit de pan en houd het warm in een afgedekte schaal. Kook het stoofvocht in tot de helft en breng eventueel verder op smaak.
  • 6 Snijd het vlees eventueel in brede repen en leg terug in de warme jus. Lekker met witlof of geroerbakte paksoi.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 42 gram