4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Sukade met geglaceerde spruitjes

Sukade met geglaceerde spruitjes

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

500 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 kruidnagel

dit product is niet beschikbaar

1 flesje donkerbruin bier

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

500 gram sukadelappen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Blancheer de spruitjes 4 minuten in kokend water met zout. Spoel direct onder koud water en laat goed uitlekken.
  • 2 Verhit de helft van de koude boter met de honing in een koekenpan en schud de spruitjes erdoor. Laat op een lage stand in een paar minuten al omscheppend glaceren, tot de spruitjes een goudbruine kleur hebben.
  • 3 Neem het stoofvlees voorzichtig uit de pan en leg op een bord. Roer het stoofvocht los en verwijder de kruidnagel en laurier. Houd de warmtebron op de laagste stand. Klop de overige koude boter met een garde door het vocht zodat de jus licht zal binden. Leg het vlees terug in de pan, schakel de warmtebron uit en leg het deksel op de pan.
  • 4 Serveer de sukade met een lepel jus erover en leg de geglaceerde spruitjes ernaast. Lekker met aardappels uit de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 26 gram