6 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Stroopwafel-roomtaart met notenkaramel

Stroopwafel-roomtaart met notenkaramel

ingrediënten


20 min
6 personen
100 gram ongezouten gemengde noten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

100 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

400 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 pak stroopwafel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

bakpapier

keukenmachine

  • 1 Bekleed de springvorm met bakpapier. Maal de stukjes stroopwafel fijn in de keukenmachine. Giet de boter erbij en mix kort tot een smeuïg geheel. Druk dit mengsel op de bodem van de springvorm en laat opstijven in de diepvries.
  • 2 Klop intussen de roomkaas met de poedersuiker glad. Klop in een andere kom de slagroom stijf met de vanillesuiker. Meng de slagroom met de roomkaas en schep op de koekbodem. Laat de taart afgedekt minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  • 3 Smelt de boter met de suiker en laat een paar minuten pruttelen op een lage stand. Schep de noten erdoor en stort op een vel bakpapier. Laat afkoelen, hak in grove stukken en bestrooi de taart ermee.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1005 kcal
vet 69 gram
verzadigd vet 38 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 14 gram