6 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Stoofvlees met bier en tijm uit de slowcooker

Stoofvlees met bier en tijm uit de slowcooker

ingrediënten


20 min
6 personen
2 theelepels tijm

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter donker bier

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter runderbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 plakjes ontbijtkoeken
1 wortel

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

600 gram runderpoelet

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

slowcooker

  • 1 Breng de runderpoelet op smaak met zout en/of peper. Meng met de bloem. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak het vlees in 5 min. rondom aan.
  • 2 Doe het vlees met de ui, knoflook, wortel en ontbijtkoek in de slowcooker. Schenk de bouillon en het bier erbij. Voeg de tijm toe.
  • 3 Doe het deksel op de slowcooker en gaar 8-10 uur op laag of 4-6 uur op hoog, totdat het vlees heel mals is en uit elkaar valt. Breng op smaak met zout en/of peper.

bereidingstip

Weinig tijd? Bak het vlees niet aan, maar verdeel het meteen met de groenten over de bodem van de slowcooker. Aanbakken geeft het stoofvlees een diepere en vollere smaak.. Lekker met gebakken aardappelen, aardappelpuree of rijst en broccoli.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 231 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 25 gram