6 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
home recepten Stokbrood met kruidenboter en kaas

Stokbrood met kruidenboter en kaas

ingrediënten


15 min
6 personen
50 gram jonge kaas

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 handje verse basilicum
1 handje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Snijd schuine inkepingen in de bovenkant van het stokbrood.
  • 2 Meng de boter met de peterselie, basilicum en knoflook en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Schep met een lepel de kruidenboter tussen de inkepingen in het brood en bestrooi met de kaas.
  • 4 Bak het brood aan de zijkant van de barbecue (niet op direct vuur) totdat het goudbruin en knapperig is en de kaas is gesmolten. Leg tijdens het bakken eventueel een vel aluminiumfolie onder het brood zodat de onderkant niet verbrandt.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 9 gram