6 personen
gemiddeld
35 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Sticky toffee pudding

Sticky toffee pudding

ingrediënten


35 min
6 personen
50 milliliter amandelmelk

dit product is niet beschikbaar

100 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram margarine

dit product is niet beschikbaar

amandel

dit product is niet beschikbaar

100 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

1 zakje bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter amandelmelk

dit product is niet beschikbaar

4 dadels

dit product is niet beschikbaar

200 gram dadels

dit product is niet beschikbaar

100 gram margarine

dit product is niet beschikbaar

100 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

rechthoekige bakvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de basterdsuiker met de margarine.
  • 2 Kook de dadels en amandelmelk 5 minuten tot de dadels een beetje uit elkaar vallen. Meng het dadelmengsel met het margarinemengsel en roer goed door.
  • 3 Voeg het bakmeel, bakpoeder en de amandelen toe en roer tot een beslag. Schep in het bakblik en bak circa 30 minuten in de oven.
  • 4 Controleer met een prikker of het gaar is. Bak nog iets langer als het beslag nog nat is. Laat afkoelen en haal voorzichtig uit het bakblik.
  • 5 Verwarm de ingrediënten voor de karamelsaus circa 5 minuten in een steelpan. Roer met een houten lepel door zodra de suiker helemaal gesmolten is.
  • 6 Prik gaatjes in de sticky toffee pudding en schenk de helft van de karamelsaus erover zodat deze een beetje erin trekt. Laat circa 10 minuten staan.
  • 7 Giet dan de rest van de karamelsaus erop, garneer met de rest van de dadels en amandelen en snijd in repen.

wijnadvies

Extra lekker met Sea Lord Tawny Port.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 705 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 85 gram
eiwit 8 gram