4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
home recepten Sticky spareribs

Sticky spareribs

ingrediënten


15 min
4 personen
2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter sojasaus
1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 cm verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram spareribs

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 120°C. Leg de spareribs met de bolle kant naar boven op de bakplaat. Giet wat water op de bakplaat.
  • 2 Dek de spareribs af met aluminiumfolie en gaar ze circa 3 uur in de oven.
  • 3 Bestrijk de spareribs met de overgebleven marinade en leg ze op een hete barbecue. Bak de spareribs rondom goudbruin en blijf steeds wat van de marinade over de spareribs strijken tijdens het bakken, zodat er een kleverige laag ontstaat.
  • 4 De marinade mag mooi goudbruin kleuren, maar pas op dat de spareribs niet verbranden.

bereidingstip

Je kunt de spareribs ook verder afmaken in de oven. Verwarm dan de oven verder tot 200°C en bestrijk de spareribs met de overgebleven marinade. Bak ze in circa 30 minuten goudbruin.. Gebruik je spareribs die al zijn gegaard? Bestrijk ze met de helft van de marinade en verhit zo op de barbecue of in de oven.

wijnadvies

Serveer bij dit Amerikaanse recept een Cabernet Sauvignon van Hills of California.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 835 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 78 gram