4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Sticky paddenstoelen uit de wok

Sticky paddenstoelen uit de wok

ingrediënten


20 min
4 personen
4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

75 gram pinda’s

dit product is niet beschikbaar

75 gram cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter sojasaus
1 eetlepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

500 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

300 gram pandanrijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst. Rooster het sesamzaad in een droge, hete wok of hapjespan en houd apart.
  • 2 Snijd de champignons in kwarten en bestrooi ze met bloem. Verhit de helft van de olie in de wok en bak hierin de paddenstoelen lichtbruin en knapperig. Schep uit de wok.
  • 3 Voeg de rest van de olie toe en fruit hierin de gember en knoflook. Roer de basterdsuiker erdoor tot deze licht karamelliseert. Voeg de sojasaus en 75 ml water toe en kook zachtjes tot de saus iets dikker wordt.
  • 4 Schep de paddenstoelen, de helft van de noten en de helft van de bosui erdoor. Verdeel de paddenstoelen over de rijst en bestrooi met de rest van de noten en bosui.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 16 gram