2 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Steak met pistachesalsa

Steak met pistachesalsa

ingrediënten


25 min
2 personen
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel peterselie

dit product is niet beschikbaar

15 muntblaadjes

dit product is niet beschikbaar

2 biefstukken

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 kleine rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

2 citroenen

dit product is niet beschikbaar

50 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

  • 1 Hak voor de pistachesalsa 40 gram pistachenoten fijn of wrijf ze in een vijzel fijn. Rasp de schil van beide citroenen. Pers de citroenen uit en meng het sap met de helft van de citroenrasp, de kappertjes, de olijfolie, de gehakte pistachenootjes, knoflook, ui en rode peper. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Verwarm een barbecue op 200ºC. Bestrooi het vlees met zout en peper. Leg de steaks een paar minuten op de grill en draai ze dan om. Meet na 1 minuut eventueel de kerntemperatuur met een kerntemperatuurmeter, medium is 51ºC. Haal het vlees er bij 48ºC af en laat het voor het aansnijden 5 minuten rusten.
  • 3 Snijd de steaks in dunne plakken en verdeel de pistachesalsa erover. Strooi er de rest van de pistachenoten, de rest van de citroenrasp, de munt, peterselie en eventueel extra olijfolie over.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 730 kcal
vet 56 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 39 gram