4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Steak de Paris

Steak de Paris

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse dragon

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

250 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vieux
2 eetlepels cognac
1 eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

4 biefstukken

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Begin met de kruidenboter. Meng alle ingrediënten hiervoor en breng op smaak met zout en peper. Vorm van de boter een rol in vershoudfolie en leg deze rol in de koelkast of kort in de diepvries om op te stijven.
  • 2 Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit de boter en olie en bak het vlees hierin 2-3 minuten per kant.
  • 3 Neem het vlees uit de pan en voeg de cognac toe aan het bakvet.
  • 4 Serveer de biefstukken met de jus en leg er een plakje kruidenboter op.
  • 5 Lekker met gebakken aardappels of friet en een Franse salade.

bereidingstip

Franse salade: maak knoflookcroutons van geroosterde blokjes stokbrood, besprenkeld met olijfolie en knoflook. Meng met 1 kropsla, walnoten en stukjes geroosterd ontbijtspek. Giet er een dressing van notenolie, rodewijnazijn, mosterd, zout en peperoverheen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 750 kcal
vet 66 gram
verzadigd vet 41 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 35 gram