4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Steak ‘chimichurri’

Steak ‘chimichurri’

ingrediënten


25 min
4 personen
4 ribeyes
4 entrecotes

dit product is niet beschikbaar

tabasco
150 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse oregano

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Pureer de peterselie grof met de rode peper, de knoflook, de azijn, het paprikapoeder en de oregano.
  • 2 Giet de olijfolie in een straaltje erbij tot een saus ontstaat. Breng op smaak met enkele druppels tabasco en een snufje zout.
  • 3 Bestrijk de entrecotes dun met dit mengsel.
  • 4 Verhit een grillpan en rooster hierin het vlees 3-4 minuten per kant. Serveer de rest van de saus erbij. Lekker met gebakken aardappels en broccoli.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 605 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 37 gram