- 1 Wrijf het vlees in met 2 eetlepels olijfolie en de helft van de knoflook, zout en peper.
- 2 Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de rest van de knoflook en de ui 2-3 minuten. Voeg de paprika en champignons toe en bak ze circa 3 minuten mee.
- 3 Blus af met de wijn en voeg de tomaten op sap, oregano en olijven toe. Breng op smaak met zout en peper.
- 4 Verhit de rest van de olijfolie met de boter en bak hierin het vlees in 3-4 minuten per kant rosé of 5-6 minuten per kant voor doorbakken vlees.
- 5 Serveer het vlees met wat van de saus erop. Lekker met ciabattabrood, friet of pasta en broccoli.
bereidingstip
Neem biefstuk in plaats van entrecote of ribeye voor dit recept.. Voeg 1 eetlepel kappertjes, 2 ansjovisfilets in stukjes en 1 gehakte rode peper extra toe aan de saus.