- 1 Verhit 1 eetlepel van het vloeibaar bakproduct en fruit hierin de uienringen.
- 2 Voeg de kool en kruidnagels toe en schep even om. Voeg de suiker, wat zout, de azijn en 200 ml water toe en schep nogmaals om. Stoof de kool met het deksel op de pan in circa 1 uur gaar.
- 3 Dep intussen het vlees droog en bestrooi aan beide kanten met zout en versgemalen peper. Verhit de rest van het bakproduct en braad het vlees om en om aan.
- 4 Neem het vlees uit de pan en fruit de knoflook en gember een paar minuten op een lage stand.
- 5 Leg het vlees terug in de pan, giet de bouillon erbij en breng langzaam aan de kook. Stoof het vlees met het deksel op de pan circa 2 uur op een lage stand.
- 6 Kook de aardappels gaar in ruim water met zout.
- 7 Giet ze af en stamp fijn met de boter en melk. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en een snuf nootmuskaat. Schep de warme rodekool erdoor en serveer met de sukade en jus.
bereidingstip
Maak de stamppot een dag van tevoren, dat is handig en nóg lekkerder. Of gebruik kant-en-klare rodekool.