4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Stamppot van chinese kool met oosterse speklapjes

Stamppot van chinese kool met oosterse speklapjes

ingrediënten


35 min
4 personen
200 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

1 Chinese kool

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram speklapjes

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels met zout in 15-20 minuten gaar.
  • 2 Bestrooi de speklapjes met zout en peper en bak ze in 1 eetlepel hete olie in circa 3 minuten per kant goudbruin.
  • 3 Voeg de ketjap toe en stoof zachtjes circa 15 minuten.
  • 4 Rooster het sesamzaad lichtbruin in een droge, hete koekenpan en zet apart.
  • 5 Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak hierin de Chinese kool circa 3 minuten. Verwarm de kokosmelk.
  • 6 Giet de gare aardappels af en stamp ze met de kokosmelk tot een puree. Schep de Chinese kool erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Bestrooi de speklapjes met sesamzaad en serveer met de stamppot.

bereidingstip

Maak de stamppot iets pittiger door 1 fijngehakte rode peper (zonder zaadjes) of 1 theelepel sambal oelek toe te voegen aan de kool. Vervang Chinese kool door paksoi.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 855 kcal
vet 57 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 29 gram