- 1 Kook de aardappels met zout in 15-20 minuten gaar.
- 2 Bestrooi de speklapjes met zout en peper en bak ze in 1 eetlepel hete olie in circa 3 minuten per kant goudbruin.
- 3 Voeg de ketjap toe en stoof zachtjes circa 15 minuten.
- 4 Rooster het sesamzaad lichtbruin in een droge, hete koekenpan en zet apart.
- 5 Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak hierin de Chinese kool circa 3 minuten. Verwarm de kokosmelk.
- 6 Giet de gare aardappels af en stamp ze met de kokosmelk tot een puree. Schep de Chinese kool erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- 7 Bestrooi de speklapjes met sesamzaad en serveer met de stamppot.
bereidingstip
Maak de stamppot iets pittiger door 1 fijngehakte rode peper (zonder zaadjes) of 1 theelepel sambal oelek toe te voegen aan de kool. Vervang Chinese kool door paksoi.