3 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Stamppot van boerenkool met rookworst

Stamppot van boerenkool met rookworst

ingrediënten


bestellen
35 min
3 personen
1 kilogram kruimige aardappel

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.85
500 gram boerenkool

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.65
1 rookworst

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.69
100 gram mager gerookt spek

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.49
20 gram boter

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.29

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.99

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.19
150 milliliter melk

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.19
2 eetlepels azijn

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.09

  • 1 Giet een laagje water van ca. 4 cm in een pan. Voeg er de aardappels met wat zout aan toe en breng aan de kook.
  • 2 Leg, zodra de aardappels koken, de boerenkool erop en de rookworst. Draai het vuur lager en kook de aardappels en groenten - met het deksel op de op pan - in circa 15-20 minuten gaar. Prik in de aardappels om te voelen of ze zacht zijn.
  • 3 Bak intussen in een droge koekenpan de spekblokjes uit.
  • 4 Giet het kookvocht af. Stamp de aardappels en de boerenkool door elkaar met een stamper. Roer de boter erdoor en maak de stamppot wat smeuïger met de warme melk.
  • 5 Schep er de spekblokjes door en breng de stamppot op smaak met zout en peper en een scheutje azijn. Serveer de stamppot met de rookworst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 770 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 31 gram