4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Stamppot van aardappel en spitskool

Stamppot van aardappel en spitskool

ingrediënten


30 min
4 personen
1 vleesbouillontablet

dit product is niet beschikbaar

4 dikke plakken cervelaat

dit product is niet beschikbaar

750 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 spitskool

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de kool met 1 theel. zout en de komijn. Laat de kool een half uur rusten. Schep de kool af en toe om. Snijd de plakken cervelaatworst in blokjes.
  • 2 Kook de aardappels gaar in water waaraan het bouillonblokje is toegevoegd. Voeg geen extra zout toe!
  • 3 Giet de aardappels af en bewaar het kookvocht. Stamp vervolgens de aardappels tot een kruimige puree, voeg eventueel een scheutje kookvocht toe.
  • 4 Schep de kool en de cervelaatworst door de aardappels. Breng op smaak met versgemalen peper.

bereidingstip

Gebruik voor het maken van een lekkere, luchtige aardappelpuree liever geen mixer maar een stamper. . Aardappelpuree smaakt nog lekkerder als er een klontje boter doorheen wordt gemengd. . Schep de stamppot in een verwarmde vuurvaste schaal. Strooi er een dun laagje paneermeel over. Leg hier en daar een klontje boter. Zet de stamppot onder de grill tot er een lichtbruin korstje is ontstaan.

wijnadvies

Serveer hierbij een stevige, fier smakende witte slobberwijn uit de landwijngebieden (9-11ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 23 gram