4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Spruitjessoufflé met spek

Spruitjessoufflé met spek

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte spekblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

500 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar

600 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

4 eenpersoons ovenschaaltjes

  • 1 Kook de aardappels in water met zout circa 10 minuten. Voeg dan de spruitjes toe en kook nog circa 8 minuten door tot de aardappels gaar zijn en de spruiten nog een ‘bite’ hebben.
  • 2 Giet af en stamp de warme melk en boter erdoor. Breng goed op smaak met zout en peper.
  • 3 Bak de spekblokjes uit in een droge koekenpan en voeg de ui en kerrie toe. Bak nog enkele minuten door tot de ui zacht is. Schep dit door de stamppot.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Roer de eidooiers door de stamppot en schep dan de eiwitten er voorzichtig door.
  • 5 Schep alles in een ingevette ovenschaal of vier kleinere schaaltjes en bak onderin de oven in circa 20 minuten gaar.
  • 6 Lekker met een stukje gebakken vlees of kaas.

bereidingstip

Voor een vegetarische versie kan het spek worden vervangen door kaasblokjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 17 gram