4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Spitskoolcurry met aardappel, spinazie en kokos

Spitskoolcurry met aardappel, spinazie en kokos

ingrediënten


25 min
4 personen
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

100 gram ongezouten cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

150 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 blik kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

500 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels currypasta

dit product is niet beschikbaar

spitskool

dit product is niet beschikbaar

3 uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels kokosolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de kokosolie en bak hierin de ui glazig. Voeg de kool toe en bak 5 circa minuten mee, tot de kool is geslonken.
  • 2 Voeg de currypasta toe en roerbak 2 minuten. Voeg de aardappels, kokosmelk, limoensap, honing, sojasaus en sesamolie toe. Kook afgedekt tot de aardappels gaar zijn.
  • 3 Voeg de spinazie en de helft van de koriander toe en roer 1 minuut door. Bestrooi de curry met de rest van de koriander en cashewnoten. Serveer met partjes limoen.

bereidingstip

Vervang in dit recept de spinazie door veldsla of waterkers voor meer pit.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 660 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 15 gram