4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Spinaziestamppot met blauwe kaas en speklapjes

Spinaziestamppot met blauwe kaas en speklapjes

ingrediënten


30 min
4 personen
150 gram zachte blauwe kaas

dit product is niet beschikbaar

500 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter warme melk

dit product is niet beschikbaar

4 speklapjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

800 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.
  • 2 Verhit intussen de helft van de boter.
  • 3 Bestrooi de speklapjes aan beide kanten met zout en peper en bak ze om en om bruin in de boter.
  • 4 Voeg een paar eetlepels water toe en laat in circa 10 minuten gaar sudderen.
  • 5 Giet intussen de aardappels af en laat goed uitlekken.
  • 6 Voeg de warme melk en de rest van de boter toe en stamp tot een grove puree.
  • 7 Voeg de spinazie toe en roer tot deze licht geslonken is.
  • 8 Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • 9 Schep de kaas door de stamppot en serveer met de speklapjes en jus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 750 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 33 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr