4 personen
eenvoudig
30 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Spinaziesoep met ei en koriander

Spinaziesoep met ei en koriander

ingrediënten


30 min
4 personen
3 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

500 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

40 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Pel de eieren, hak ze fijn en houd apart. Verhit de arachideolie en fruit hierin de sjalotjes.
  • 2 Voeg de rijst en bouillon toe en breng aan de kook. Laat circa 15 minuten zachtjes koken.
  • 3 Schep de spinazie erdoor en laat deze slinken. Breng op smaak met zout en peper en kook nog 4-5 minuten. Laat iets afkoelen.
  • 4 Roer de kookroom en het citroensap erdoor en pureer de soep.
  • 5 Verwarm nog even en serveer in kopjes of borden. Bestrooi met het gehakte ei en de koriander.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 11 gram