4 personen
eenvoudig
35 min.
lunch
home recepten Spinaziesalade met aardbei, gekaramelliseerde ui en brie

Spinaziesalade met aardbei, gekaramelliseerde ui en brie

ingrediënten


35 min
4 personen
100 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

400 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

150 gram brie

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

150 gram zonnebloempitten

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

200 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

6 uien

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en bak hierin de ui circa 15 minuten al roerend op middelhoge stand. Voeg de honing toe wanneer de ui gekleurd is en neem de pan van de warmtebron zodra de honing gesmolten is.
  • 2 Meng de uien met de spinazie en azijn. Masseer de spinazie circa 2 minuten met de uiendressing, hierdoor slinkt de spinazie een beetje.
  • 3 Rooster de zonnebloempitten in een droge, hete koekenpan en meng met de rucola. Leg met de spinaziesalade op een schaal.
  • 4 Verdeel de brie en aardbeien erover en garneer met de walnoten. Lekker met stokbrood.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 805 kcal
vet 66 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 22 gram