- 1 Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de sjalotten en knoflook circa 3 minuten.
- 2 Schep de risottorijst erbij en roer tot de korrels glazig zijn.
- 3 Giet de wijn bij de rijst en roer tot al het vocht is opgenomen.
- 4 Schep hierna steeds een soeplepel bouillon in de pan en blijf roeren.
- 5 Voeg een nieuwe schep bouillon toe wanneer het vocht bijna is ingekookt.
- 6 Roer, als de rijst nog net niet beetgaar is, de citroenrasp, -sap en mascarpone door de risotto.
- 7 Voeg de tuinbonen en spinazie toe en kook circa 5 minuten mee.
- 8 Roer de zalm erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- 9 Bestrooi de risotto met de peterselie en Parmezaanse kaas.
wijnadvies
Gerookte zalm en chardonnay is een klassieke combi. Kies in dit geval voor Sensas Chardonnay, uit het zuiden van Frankrijk.