- 1 Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de plakjes chorizo op de laagste stand tot ze knapperig zijn. Neem uit de pan. Fruit de ui in het bakvet op een lage stand in circa 5 minuten zacht en goudbruin.
- 2 Hak intussen 450 gram spinazie fijn. Rasp de helft van de grapefruit. Meng de gehakte spinazie met de eieren, chorizo en grapefruitrasp. Schep driekwart van de gebakken uien erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- 3 Verhit de koekenpan opnieuw en giet het spinaziemengsel erin. Verdeel gelijkmatig over de pan en bak de omelet afgedekt circa 5 minuten op een lage stand. Verdeel de kaas erover.
- 4 Snijd het vruchtvlees van de grapefruit in partjes en snijd eventueel de rest van de schil in sliertjes. Serveer de omelet met de overige spinazie, ui en grapefruit als salade erbij.