4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Spinazie met tomaat, spekjes en ei

Spinazie met tomaat, spekjes en ei

ingrediënten


15 min
4 personen
4 takjes verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

500 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

500 gram diepvriesspinazie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram spinazie
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram spekblokjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Bak de spekblokjes in een koekenpan knapperig en lichtbruin. Vet de ovenschaal in met 1 eetlepel olijfolie.
  • 2 Giet 3 eetlepels olijfolie in een wok of hoge (koeken)pan en roerbak de spinazie enkele minuten op een vrij hoog vuur. Voeg tijdens het roerbakken de knoflook uit de knijper toe.
  • 3 Schep de spinazie in de vuurvaste schaal. Schep op deze laag de stukjes tomaat.
  • 4 Druk met de bolle kant van een grote lepel 4 holtes in deze laag. Breek in elke holte een ei. Steek hier en daar een takje rozemarijn in het gerecht.
  • 5 Plaats de schaal ongeveer 15 minuten in de oven. Strooi de knapperige, warme spekjes over het gerecht. Eet er bijvoorbeeld rijst bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr