4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, voorgerecht, tussengerecht
home recepten Spinazie-kokossoepje met knoflookcroutons

Spinazie-kokossoepje met knoflookcroutons

ingrediënten


20 min
4 personen
200 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

limoen

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

600 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën witbrood

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Meng 2 eetlepels olie met de knoflook en een snuf zout en wentel de broodblokjes erdoor. Spreid het brood uit op de bakplaat en bak de croutons in de oven in 8-10 minuten goudbruin.
  • 3 Verhit intussen de rest van de olie en fruit hierin de ui en rode peper. Voeg zodra de ui glazig is de spinazie toe en bak tot alles is geslonken.
  • 4 Voeg de bouillon en limoensap toe en warm 2 minuten door. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Serveer de soep in kommetjes, roer de kokosmelk er voorzichtig in een swirl door en bestrooi met de croutons.

wijnadvies

Huiswijn rosé.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 275 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 8 gram