eenvoudig
10 min.
lunch, tussendoortje, brunch, ontbijt
home recepten Spicy chai thee

Spicy chai thee

ingrediënten


10 min
2 zakjes zwarte thee

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

4 zwarte peperkorrels

dit product is niet beschikbaar

2 kardemompeulen
500 milliliter sojadrank

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kneus de kardemom met de peperkorrels in een vijzel.
  • 2 Voeg de gember en kaneel toe en giet de losse zwarte thee erbij.
  • 3 Breng 500 ml water aan de kook en laat het theemengsel hier circa 3 minuten in trekken (of langer voor sterkere thee).
  • 4 Verwarm de (soja)melk en klop deze schuimig. Giet de thee door een zeefje in mokken en voeg de opgeschuimde (soja)melk toe.
  • 5 Voeg honing naar smaak toe.

bereidingstip

Heb je thee over? Zet in de koelkast en serveer met ijsklontjes voor chai ijsthee.. Gebruik voor deze thee bijvoorbeeld Darjeeling-thee.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 260 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 17 gram