- 1 Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de komijn en rode peper toe en fruit nog 1 minuut. Neem uit de pan en houd apart.
- 2 Verhit de pan opnieuw en bak hierin de stukjes chorizo op een lage stand in een paar minuten krokant. Houd apart.
- 3 Kook intussen de aardappelblokjes in circa 10 minuten gaar in water met zout. Snijd de roosjes en de steel van de bloemkool fijn. Voeg de fijngesneden bloemkool toe aan de aardappels en kook afgedekt nog 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
- 4 Schep terug in de pan en voeg de boter toe. Stamp tot een grove puree en breng op smaak met peper.
- 5 Schep de gebakken ui en specerijen erdoor en serveer met de krokante chorizo.
wijnadvies
Chorizo schreeuwt om Rioja Crianza van Antano. Die blijft fier overeind bij deze pittige Spaanse invloeden.