4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Spicy bloemkoolstamppot met krokante chorizo

Spicy bloemkoolstamppot met krokante chorizo

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 bloemkool

dit product is niet beschikbaar

500 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 chorizo

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt komijnzaad

dit product is niet beschikbaar

1 grote ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de komijn en rode peper toe en fruit nog 1 minuut. Neem uit de pan en houd apart.
  • 2 Verhit de pan opnieuw en bak hierin de stukjes chorizo op een lage stand in een paar minuten krokant. Houd apart.
  • 3 Kook intussen de aardappelblokjes in circa 10 minuten gaar in water met zout. Snijd de roosjes en de steel van de bloemkool fijn. Voeg de fijngesneden bloemkool toe aan de aardappels en kook afgedekt nog 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  • 4 Schep terug in de pan en voeg de boter toe. Stamp tot een grove puree en breng op smaak met peper.
  • 5 Schep de gebakken ui en specerijen erdoor en serveer met de krokante chorizo.

wijnadvies

Chorizo schreeuwt om Rioja Crianza van Antano. Die blijft fier overeind bij deze pittige Spaanse invloeden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 18 gram