eenvoudig
30 min.
tussendoortje
home recepten Speculaastaartje met appel en amandel

Speculaastaartje met appel en amandel

ingrediënten


30 min
125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

125 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

100 gram amandelspijs

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke rozijnen
3 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

6 appels

dit product is niet beschikbaar

2 speculaasjes

dit product is niet beschikbaar

350 gram speculaasjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

kookring

bakplaat met bakpapier

  • 1 Meng de gesmolten boter met de speculaaskruimels.
  • 2 Zet de kookring op de bakplaat en schep wat van het speculaasmengsel erin. Strijk dit met de achterkant van een vochtige lepel glad en druk aan tot een bodempje van circa 1/2 cm dik.
  • 3 Druk uit de ring en vorm van het mengsel zo 8 cirkels op de bakplaat.
  • 4 Zet de bakplaat (of alleen het bakpapier) in de diepvries zodat de speculaasbodems stevig worden.
  • 5 Verhit intussen 1 eetlepel boter en bak hierin de appelblokjes met de honing lichtbruin.
  • 6 Schep de rozijnen en amandelspijs erdoor en laat afkoelen.
  • 7 Leg op 4 bordjes een speculaasbodempje en verdeel het appelmengsel erover. Gebruik eventueel de bakring als hulpje om te vullen.
  • 8 Leg een tweede bodempje op de vulling en schep er een toef mascarpone op.
  • 9 Verkruimel de overige speculaasjes erover.
  • 10 De taartjes zijn erg machtig, snijd ze eventueel doormidden om te delen.

bereidingstip

Vervang de appels door abrikozen of peren.. Meng 1 theelepel koekkruiden of het merg van 1 vanillestokje door de appelvulling.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1140 kcal
vet 72 gram
verzadigd vet 41 gram
koolhydraten 108 gram
eiwit 11 gram