4 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht
home recepten Speculaaspudding met appelharten

Speculaaspudding met appelharten

ingrediënten


15 min
4 personen
1 grote appel

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 mespuntjes kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

65 gram bruine suiker

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

200 gram speculaasjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

hartvormige steker

  • 1 Verwarm de oven op 180°C. Stamp de speculaasjes fijn.
  • 2 Klop de melk met de room, 50 g van de suiker, kaneel en eieren los en roer de gestampte speculaas erdoor.
  • 3 Giet dit in de cakevorm en zet deze in een ovenvaste schaal met een laagje water.
  • 4 Zet de schaal in de oven en bak de pudding in circa 20 minuten gaar. Laat afkoelen.
  • 5 Steek harten uit de appelplakken en bestrooi ze met suiker en kaneel. Snijd de pudding in stukken en serveer met een of meerdere appelharten.

bereidingstip

Lekker met lobbig geslagen room.

wijnadvies

Wie zoet is krijgt lekkers! Lekker snoepen van een glaasje San Lucar Cream Sherry bijvoorbeeld.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 11 gram