8 personen
gemiddeld
10 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Speculaas-truffels

Speculaas-truffels

ingrediënten


10 min
8 personen
200 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

200 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram speculaasjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

  • 1 Maal of stamp de koekjes helemaal fijn en meng met de roomkaas en vanille. Schep steeds wat van het mengsel en rol kleine balletjes ervan. Leg op een met bakpapier bekleed bord of schaal en laat circa 30 minuten opstijven in de diepvries.
  • 2 Smelt de chocolade au bain-marie en laat iets afkoelen. Doop de balletjes op een vork in de chocolade. Tik met de vork tegen de kom zodat de overtollige chocolade eraf druipt. Leg op een met bakpapier bekleedde schaal. Herhaal met de rest van de balletjes. Zet minimaal 15 minuten in de koelkast om verder op te stijven.

bereidingstip

Bestrooi de truffels vlak na het dopen met geraspte witte chocolade voor een feestelijk effect.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 4 gram