4 personen
eenvoudig
25 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht, ontbijt
home recepten Speculaas-banaan pancakes

Speculaas-banaan pancakes

ingrediënten


25 min
4 personen
1 theelepel koekkruiden

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter ahornsiroop

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

300 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram speculaasjes

dit product is niet beschikbaar

4 bananen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

aluminiumfolie

  • 1 Pureer 2 bananen met de speculaas, eieren en karnemelk met de staafmixer glad. Giet dit mengsel bij het bakmeel en roer snel tot een glad beslag.
  • 2 Verhit steeds een beetje boter in een grote koekenpan en giet een soeplepel beslag in de pan. Leg direct een paar plakjes banaan erop. Keer de pancakes om zodra de randen gaar zijn en bak ze aan beide kanten goudbruin. Voeg steeds weer een beetje boter toe zodat de pancakes niet aan de pan plakken. Houd de gebakken pancakes warm onder aluminiumfolie.
  • 3 Verhit intussen op een lage stand de rest van de boter met de ahornsiroop en speculaaskruiden tot de boter is gesmolten. Leg per bord 3 pancakes op een stapeltje en giet de saus erover.

bereidingstip

Vervang de ahornsiroop in deze pancakes door pannenkoekenstroop. . Deze pancakes smaken ook heerlijk als dessert. Serveer ze dan met geklopte slagroom of een bolletje roomijs.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 745 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 124 gram
eiwit 16 gram