4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Spareribs met Amerikaanse bbq-saus

Spareribs met Amerikaanse bbq-saus

ingrediënten


20 min
4 personen
3 eetlepels bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel stroop

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel worcestershiresaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel scherpe mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram spareribs

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit voor de saus de olie en fruit hierin de ui een paar minuten.
  • 2 Voeg de knoflook en cayennepeper toe en fruit nog 1 minuut.
  • 3 Voeg de rest van de ingrediënten en wat zout en peper toe. Roer goed door en breng aan de kook. Laat de saus op een lage stand circa 15 minuten zachtjes koken.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de spareribs in gelijke stukken en leg ze in een braadslee. Schep er een deel van de saus over en laat de rest van de saus afkoelen.
  • 5 Gaar de spareribs 30-40 minuten in de oven. Leg ze voor een knapperig korstje en extra smaak nog 10 minuten op de barbecue. Serveer met de rest van de saus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 35 gram